neděle 25. září 2011

Londýnská škola

Solange Dias Koniak


Solange je jednou z nejuznávanější, tanečníků, lektorů a choreografů v oblasti zouku a lambady na světě. Vyučuje a vystupuje na mezinárodní úrovni již 15 let a několikrát se objevila i v televizním vysíláním. Vůdčí osobností Lambady se stala díky svému nezaměnitelnému stylu a pozitivní a smyslné energii, kterou prostřednictvím tance dává nám všem.

Solange pochází z Porta Seguera v Brazílii, kde s Lambadou začínala se svým bratrem Bergem, postupně odešla do Itálie a nyní je již přes 10 let v Londýně. S Bergem tvořili jeden z nejlepších tanečních párů na světě, vyhráli spolu World Lambada Championships 1995 a World Salsa Championships 2001. Oba zároveň učí v taneční škole Danceworks, účastní se rovněž seminářů a workshopů na mezinárodních festivalech a spolupracují na divadelních představeních a filmech. V letech 2005, 2006 Solange účinkovala a pracovala jako taneční poradce v Strictly Dance Fever a zároveň se objevila v mnoha tanečních klipech Basement Jaxx, Marc Almond, Victor Manuel,Viramundo a Simply Red.

Neskutečná vášeň pro Lambadu se projevuje v každém jejím tanečním kroku a všech výukových seminářích. Tato nádherná žena dokáže svým působením inspirovat mnoho začínajících i pokročilých tanečníků a její elegance a smyslnost učarovala nejen mužům ale i ženám.


V současné době je Solange vdaná za Joseph Koniak, který působí také v londýnské škole. Osobně se mi nejvíce líbila kolem let 2004/2005, s Bergem působili tanečně lépe než s Joem, ale jelikož tanec je převážně o pocitech, je na každém, aby si utvořil obrázek. Přidávám dvě videa, jedno právě z roku 2005 s Bergem, bohužel ve špatné kvalitě ale tanečně pro mě dokonalé a jedno z roku 2011 s Renatem Veronezzim.






Joseph Koniak


Joe se svou ženou Solange na MS Salsy
Joe je jednou z uznávaných autorit v oblasti zouku a salsy v Londýně. Jeho taneční základ tvoří moderna z 'London Contemporary School of Dance', která se silně promítla do latinských rytmů a tvoří jeho nezaměnitelný styl. Tančí od útlého věku a jeho choreografie jsou známé po celém světě- v hudebních divadlech i televizích. V roce 1994 vyhrál World Lambada championships a byl prvním tanečníkem z Velké Británie, který vyhrál World salsa championships 1997/1999/2001. 
Joe spolupracoval s Garetem Gatesem na jeho "sunshine" Videu z Brazílie a s Enriquem Iglesiasem v Anglii s tourné Bailamos.V roce 2005 pracoval jako choreograf, trenér a rozhodčí v seriálu "Strictly Dance Fever".


Stránky taneční akademie Lambady v Londýně
http://www.lambada.co.uk/index.htm