úterý 20. září 2011

Zouk DJs a Zouk Love Night

ZNL ...Zouk Night Love... je inovativní tým producentů, lektorů, choreografů a Djs, kteří podporují nové tendence brazilského zouku a taneční hudby s exkluzivní remixy, novými písněmi a tématickými party. Všichni tři ukázali neuvěřitelný talent a charisma, které přitáhly k zouku širokou veřejnost. S nápadem spojit se s Nyxem a Maxem Blacksoulem přišel Mafie Zouker v roce 2002 s cílem vytvoření spolku, který by produkoval nové remixované verze různých stylů hudby. ZNL roste po celém světě nejen jako odkaz na taneční styl brazilského zouku ale i jako ochranná známka a značka při návrzích vlastního oblečení a jiných produktů.

Nyx

Nyx pochází z Miami Beach a v současné době je jedním z nejúspěšnějších DJs Zouku na světě.  Na svém charisma pracoval více než 15 let a díky tvrdé práce oslovil širokou veřejnost. Nyx je hudebníkem, choreografem,  lektorem, zpěvákem, hudebním producentem i grafikem. V osmi letech začal hrát na klavír a během dalších let navštěvoval hudební a zvukové produkce. Nyx a ZNL (Zouk Night Love) podporují nové tendence zouku, nová aranžmá a nové tématické party. Jeho produkce je směsí různých vlivů (Arabic, Kizomba, Taraxxa, Neozouk, R´n´B), s důrazem na jedinečný zvuk s prioritou technické kvality, smyslností a emocemi. Vytvořil si dokonce i ochrannou známku pro svůj styl- NGZ (nová generace Zouku), kterou používá i k výuce brazilského zouku s důrazem na muzikálnost, nové kreativní pohyby a kroky.
Nyx se zúčastnil mnoha kongresů v Brazílii, kde působil jako DJ, producent, lektor i organizátor, můžeme uvést ZoukSession, Lambaporto Dance kongres v Porto Seguero v několika ročnících. Po výletech do Brazílie se vrací do USA, kde prezentuje brazilský zouku na scéně Miami.





Max Blacksoul

Alessandro Max (Max BlackSoul) se podílí na různých tanečních akcích, kde čerpá převážně z Hip Hopu, moderního tance, jazzu a baletu. Je jedním z členů ZNL, není pouze DJ ale i choreografem, lektorem a hudebním producentem v Brazílii. Pokud se zaměříme na jeho přínos zouku a osobitost jeho provedení, pak musíme uvést, že jeho zouk zahrnuje vnímání těla, mysli i duše, jeho prožitek je velice intenzivní a neopakovatelný. Na rozdíl od ostatních dvou členů ZNL je jeho pojetí více romantické, nechybí ale ani dynamika a smyslnost. Zouk z jeho dílny bývá nazýván „Zouk Vibe“ a po Brazílii se šíří velice rychle. Max se zúčastnil tří Mezinárodních kongresů zouku v Brazílii a druhého a třetího Mezinárodního kongresu zouk-lambady v Porto Seguero. V roce 2008 vyhrál cenu pro nejlepšího DJ na 3 ° Congresso Internacional de Zouk em Brasília a jeho videa se stává nejsledovanějšími na youtube po celém světě.




Mafie Zouker 

Jen málo lidí projeví takový talent a cit jako právě Mafie Zouker, tvůrce NeoZouku a spolku Zouk Night Love. Mafie je výborným tanečníkem, lektorem a DJ. Jeho unikátní styl NeoZouk vznikl z několika žánrů a dnes už má mnoho příznivců a žáků. Jeho přínos není ale pouze taneční, možná je z větší části i hudební, protože přilákal k zouku i lidi, kteří jej netančí ale pouze poslouchají hudbu. 

Mafie začal tančit v "danca de salao" když mu bylo 12 let, se zoukem se setkal o rok později, začal pozorovat Adilia Porta a učit se od něj a začal vnímat hudbu a tanec v zouku jako „neomezené“. Neopakovatelnost Mafieho spočívá v tom, že člověku dává pocítit detail hudby, aniž by byl závislý na beatech, které v zouku často převládají. S Mafiem můžete zažít exkluzivní atmosféru zouku a těžko budeme hledat stejně talentovaného umělce v tomto směru.
V roce 2007 vydal album Trinity s Maxem Blacksoulem, 2008 následuje sólové album Master key a v ten samý rok následuje album s DJ Cronem Neo Style.







(obsah příspěvku je velice volně a subjektivně přeložen z http://www.zouk-znl.nl/, videa jsou zčásti z této stránky, zčásti jsem je vybírala dle vlastní úvahy)