neděle 25. září 2011

Nizozemí

Edelemar Pieternelle

Pasty se narodil 1981 a s tancem začínal v Karibiku na ostrově Curacao, jeho taneční kariéry začalo styly jako je Tambu, Ritmo Kombina, Tumba, přes které se dostal k Merengue, Bachatě, Salse, Cha Cha Cha a Brazilskému zouku, který se dostal do středu jeho pozornosti. Pasty působí tanečně pod názvem Pasty Dance v Nizozemí, kde je na taneční scéně vyloženě zbožňován.
Pasty vstoupil do povědomí díky svému výjimečnému inovativnímu stylu. Jako umělec Pasty oceňuje emoce, techniku, pohyb a muzikalitu v tanci, toto všechno najdete v jeho tanci. Díky ovlivňování zouku s tradičním karibským tancem, který ho velice ovlivnil, vznikl v podstatě nový styl, jenž vám ukáže nové možnosti tance.


Josta Ruby O´Neil


Josta začala tančit před osmi lety, v roce 2001 vyhrála soutěž Corona Lime a v roce 2004 soutěž BrasaZouk v Amsterdamu. V roce 2004 ukončila studia jazzu na divadelní škole v Amsterdamu, od té doby pracuje jako profesionální tanečnice pro mnoho společností a projektů od muzikálů až po vystoupení v moderním tanci.
V zoukovém světě je známá jako partnerka Vickyho Derksa nebo práva Pastyho, se kterými vyučuje na workshopech a účinkuje ve vystoupeních. Její přínos spočívá zejména v kombinaci zouku s některými klasickými a moderními prvky a v celkové prezentaci témat.



Více na
http://staging.zouknation.net/cms/instructor/josta-ruby-oneil/
http://www.pastydance.com/